Todorić tvrdi: Obmanuti ste...

Podaci o prikrivenom trošku od tri milijarde kuna su lažni, izjavio je Ivica Todorić, koji najavljuje tužbe protiv svih koji su, kako kaže, obmanuli javnost

Region

Izvor: B92

Sreda, 04.10.2017.

18:06

Todorić tvrdi: Obmanuti ste...
Foto: Screenshot

Svrha takvih objava, kako Todorić tvrdi u blogu, jeste obmana javnost i pritisak na revizore.

"Ničim potkrijepljeni, paušalni i lažni podaci o tobožnjih 3 milijarde kuna prikrivenog troška koji su se, iz istog neimenovanog izvora pojavili u nekim medijima obična su konstrukcija i nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Tvrdim da je reč o zlonamernom podmetanju i eklatantnoj laži koja, očito, služi za nedopušteni pritisak na revizore i obmanjivanje javnosti", izjavio je Todorić.

Kako je rekao, za vreme njegovog upravljanja Agrokorom, sva relevantna dokumentacija knjižena je u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i dobrim poslovnim praksama na najtransparentniji način.

"Revizori koji su proveravali i revidirali financijske izveštaje uvek su transparentno dobijali uvid u svu dokumentaciju koja je bila osnova za izradu finansijskih izveštaja i za razliku od "neimenovanog izvora" ja stojim iza toga", ističe on.

Kako kaže, potpuno je neobjašnjivo kako je moguće da se temeljom tako nepotpunih i neproverenih informacija, a plasiranih na nezakonit način, izlazi s informacijama u javnost pri čemu se dodatno te neproverene informacije zlonamerno interpretiraju.

"Takvim postupanjem od strane osoba koje su određene informacije učinile dostupne medijima kao i osobe koje su takve informacije učinile dostupnima javnosti uz zlonamernu interpretaciju počinjeno je više kaznenih dela i to zlouporaba službenog položaja i ovlašćenja iz članka 291 kaznenog zakona, odavanja i neovlašćenog pribavljanja poslovne tajne iz člana 262., zlouporaba povlašćenih informacija iz člana 259. kao i klevete iz člana 149. Kaznenog zakona.

"Obzirom da sam navedenim objavama pretrpeo znatnu štetu u raznim vidovima, iniciraću kazneni progon i drugu pravnu zaštitu protiv svih fizičkih i pravnih osoba involviranih u navedene protivpravne radnje", napisao je Ivica Todorić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: