Tedeski: Ovo je najveća kriza od rata 1991.

Vlasnik i predsednik Uprave Atlantik grupe Emil Tedeski je krizu u Agrokoru nazvao najvećom društvenom krizom od rata 1991. godine.

Region

Izvor: Tportal

Sreda, 04.10.2017.

12:18

Tedeski: Ovo je najveća kriza od rata 1991.
Foto: Thinkstock

On je istakao da revizorski izveštaj ne smatra presudnim već da će on biti temelj koji će poslužiti poslovnoj zajednici da vidi gde je danas stvarno taj koncern.

"Kriza u Agrokoru je najveća društvena kriza od rata '91. godine i ta je kriza izuzetno kompleksna', ocenio je Tedeski na marginama predstavljanja inicijative 'Politika raznolikosti'.

Kako je istakao, reč je ne samo o ekonomskoj i krizi upravljanja, nego i o krizi morala i etike, razumevanja funkcioniranja javne uprave, privatne kompanije i društva u celosti.

"Mislim da se u krizi Agrokora sublimira sav problem hrvatskoga društva i regionalnih društava u celini", rekao je i dodao kako ne misli da će izveštaj revizorske kuće o konsolidiranim finansijskim izveštajima Agrokora biti presudno.

Ono će, naveo je, zasigurno biti temelj kvalitetnog razgovora i smanjiti spekulacije o tome šta je sve dovelo do krize u koncernu, a kao dokument će poslužiti poslovnoj zajednici da vidi gde je stvarno Agrokor danas.

"Nisam mišljenja da je taj dokument (revizorski izveštaj) biti ili ne biti. Želim da verujem da je Agrokor prešao onu tačku krize kada je bio pred slomom i da će ova vlada i ovaj zakon (o prinudnoj upravi) koji je usvojio Hrvatski sabor kao najviše zakonodavno telo u državi, omogućiti da se ta kriza amortizuje, da zaposleni u velikoj većini zadrže svoja radna mesta, da dobavljači roba i usluga naplate - oni mali - sve, a oni veći veliku većinu svojih starih potraživanja, a da finansijske institucije uspeju da zaštite bar jedan deo svoje izloženosti prema Agrokoru", izjavio je.

Za krizu u najvećoj privatnoj kompaniji u regionu pre svega smatra odgovornom Upravu koncerna s Ivicom Todorićem na čelu, koja je dovela do situacije da je koncern morao da zatraži pomoć države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: