"Da bude direktno BG - Peking, ne preko Praga"

Podgorica -- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ocenio je da je velika vest za građane Srbije i celog regiona uvođenje nove redovne linije između Beograda i Pekinga.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

"To će od sada biti redovna linija. Sldeće godine gledaćemo da ne bude Beograd - Prag- Peking nego da bude drektno Beograd - Peking", rekao je Mali.

Mali je istakao da je u ovom trenutku Beograd je jedini grad u regionu koji ima direktne letove sa Air Srbijom za Severnu Ameriku za Njujork , a sada i za daleki istok.

"Uskoro nas očekuju razgovori, nadam se uspešni, i za otvaranje direktne linije sa Teheranom", napomenuo je gradonačenik Beograda.

Prema negovim rečima, Grad Beograd definitivno kroz dominantnu poziciju u avio saobraćaju postaje centar regiona i politički i ekonomski, jer ko god da dolazi u ovaj region dolazi preko Beograda.

"Mislim da je to rezultat ispravne politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića da od Beograda i Srbije napravi faktor stabilnosti i u regionu. Sada kada pričamo sa drugim zemljama pričamo o ekonomiji i investicijama, a ne o sukobima, ratu i ostalom što je do pre samo tri ili četiri godine bila glavna tem razgovora u regionu", zaključio je Mali.

Vesti

strana 1 od 1954 idi na stranu