Dodik naredio - ostavke ili smenjujem

Poslanici vladajuće većine u Skupštini Republike Srpske prihvatili su ostavke glavnog revizora RS Duška Šnjegote i njegovog zamenika Darka Pejića.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Ostavka glavnog revizora prihvaćena je na sednici kojoj nisu prisustvovali poslanici opozicije.

Šnjegota i Pejić podneli su ostavke 31. avgusta, nakon što je to od njih zatražio predsednik RS Milorad Dodik, zapretivši da će, u suprotnom, biti smenjeni.

Glavna služba za reviziju javnog sektora RS je nedavno objavila revizorski izveštaj o stanju u budžetu RS, u kojem je navedeno da postoji nepokriveni budžetski deficit od najmanje 175,6 miliona KM, kao i da je Vlada RS dizala kredite na ime Fonda zdravstvenog osiguranja i Fonda PIO, bez njihovog znanja.

Vlast u RS osporila je navode revizije, navodeći da su tendenciozni.

Poslanici vladajuće većine, bez prisutva opozicije, okončali su u sredu uveče raspravu o svih 18 tačaka dnevnog reda. Oni su sednicu održali u maloj Sali u zgradi Narodne skupštine, jer je opozicija zauzela veliku salu i fizički blokirala rad parlamenta.

Poslanici opozicionih stranaka su nameravali da uđu i u malu salu, ali ih je zaustavila policija. Opozicija je još u utorak uveče blokirala rad parlamenta u velikoj sali, tražeći da se raspravlja o revizorskom izveštaju, na šta vlast nije pristala.

Vesti

strana 1 od 1968 idi na stranu