Konzum dobio novog vlasnika, nadaju se boljem

Kompanije Ledo i "Sarajevski kiseljak" su dokapitalizacijom postale vlasnici Konzuma u Bosni i Hercegovini, saopštio je ministar trgovine BiH Mirko Šarovic.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

"Dobili smo obećanje da ta dokapitalizacija neće negativno uticati na poslovanje ovih dveju kompanija", rekao je Šarović nakon sastanka sa poverenikom hrvatske vlade za Agrokor Antom Ramljakom u Sarajevu, prenela je agencija Fena.

Dodao je da je vreme velikih otpuštanja radnika završeno likvidacijom "Velpra".

Takođe je istakao da Merkatorovo preuzimanje Konzumovih objekata u BiH ide svojim tokom i da bi trebalo da bude završeno do kraja septembra.

Ramljak je rekao da je poslovanje Agrokora u BiH stabilizovano i da će dobavljači sigurno naplatiti svoja potraživanja. Dug prema dobavljačima iznosi 65 miliona KM (33,23 miliona evra) i biće izmirivan u periodu od tri-četiri godine.

"Kupci će i dalje imati traženu robu u našim trgovinama, a naši radnici ne treba više da strahuju za radna mesta", naglasio je Ramljak.

Precizirao je da je likvidacijom "Velpra" otpušteno 129 radnika koji su dobili otpremnine, dok ih je 26 prešlo u druge Agrokorove kompanije.

Ramljak je naveo da "određena ruska banka" pokušava da naplati kredite koje je dala Agrokoru zaplenom njegove imovine van Hrvatske, uključujući i BiH.

"Iz suda još ništa zvanično nismo dobili, tako da o tome ne mogu više ništa reći", dodao je on.

Vesti

strana 1 od 1968 idi na stranu