Za dug od 0 dinara mora da plati kaznu

Na adresu jednog građanina stigla je "čestitka" iz komunalne kompanije Našički park zbog neplaćenog "duga" za parking prekršaj pod pretnjom izvršenja.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 30.07.2017.

16:13

Za dug od 0 dinara mora da plati kaznu
(Foto: Thinkstock.com)

Sasvim uobičajena praksa prikupljanja potraživanja, reći ćete, ali ono što u ovom slučaju izaziva čuđenje, uznemiravanje, pa i razmišljanje ne samo Našičanina nego svih oni koji su na Fejsbuku pročitali jeste činjenica da iz ove gradske komunalne kompanije reaguju za prekršaj počinjen pre četiri godine?

Naime, u opomeni je navedeno da je korisnik parkinga 2013. povredio članove 10. i 30. odredbe o javnim parkiralištima za Grad Našice.

Ali, da stvar bude apsurdnija - opomena mu je poslata zbog "duga" od 0,00 kuna.

S obzirom na to da nije platio 0,00 kuna, odnosno, kako se navodi i obšnjava u opomeni, nije postupio po nalogu, poziva se, verovali ili ne - da plati 36 kuna, i to u roku od osam dana od prijema opomene datirane 19 . jula.

Iznos koji mora da podmiri je visina dnevne parking karte, odnosno ugovorne kazne. Ako ne postupi po opomeni, pokrenuće se izvršni postupak, piše Glas Slavonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: