Iz Srbije opet na more u Crnu Goru

Crna Gora je zabeležila dvocifrenu stopu rasta broja turista iz Srbije u ovogodišnjoj turističkoj predsezoni.

Region

Izvor: Beta

Petak, 28.07.2017.

19:40

Iz Srbije opet na more u Crnu Goru
(Foto: Thinkstock.com)

To je rekla direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.

"Predsezonom smo zadovoljni, zvanični statistički podaci u poslednjih pet meseci, pokazuju dvocifrenu stopu rasta, a kada je špic turističke sezone, svi kapaciteti su popunjeni na primorju, ali i na severu Crne Gore, na šta smo posebno ponosi" rekla je Radak Kukavičić.

Istakla je da se poslednjih godina radi na promociji plaža koje su najvredniji resurs turističke ponude Crne Gore, kao i na reklamiranju zaleđa i severa Crne Gore jer prednost Crne Gore upravo jeste što na malom prostoru ima raznovrsnu ponudu - seoski turizam, splavarenje, planinarenje.

"Crna Gora ima mrežu staza za pešačenje i biciklizam i mrežu lokalnih staza koje su markirane, a sada radimo na aktivnim mapama na kojima će gosti moći putem telefona da skidaju GPS podatke atraktivnih ruta koje žele da posete", rekla je Radak Kukavčić i dodala da Crna Gora ima viče od 20.000 kilometara staza za pešačenje i biciklizam.

U toku je priprema Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine da naprave jednistvenu biciklističku rutu za šta će zatražiti finansijsku pomoć EU.

Pored toga, "Srbija i Crna Gora zajedno nude turističke aražmane za daleka tržišta jer turisti iz Kine, Japana i Ujedinjenih Arapskih Emirata obično žele da posete više destinacija odjednom", navela je Radak Kukavčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: