Vraćaju se Rusi, komšije već trljaju ruke

Nakon što je u 2016. zaustavljen snažan pad prometa iz Rusije, koji je otpočeo 2013., prodaja za Hrvatsku ponovo kreće uzlaznim trendom.

Izvor: Poslovni dnevnik
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Većina turoperatora u Rusiji beleži rast ranog bukinga od 20 do 35 odsto za Hrvatsku i ističe da je jedna od konkurentskih prednosti Hrvatske sigurnost destinacije.

„Hrvatska će ove godine u turizam investirati nešto više od 800 miliona evra, što će doprineti dodatnom rastu kvaliteta ponude i usluge u turizmu, a posebno nam je važan zdravstveni turizam koji ima veliki potencijal te je zanimljiv turistima iz Rusije, ali i razvoj ostalih turističkih proizvoda dostupnih tokom cele godine”, izjavio je hrvatski ministar turizma Gari Kapeli.

Turisti iz Rusije ostvarili su u 2016. godini 119,7 hiljada dolazaka (+7%) i 879,1 hiljada noćenja, što je na nivou rezultata u 2015.

Najviše noćenja ruski turisti ostvaruju u hotelima i objektima u domaćinstvu. Najposećenije županije su Istarska (328,7 hiljade) , Splitsko-dalmatinska (192 hiljade) i Primorsko-goranska županija (102 hiljade), odnosno po gradovima - Poreč, Umag, Dubrovnik, Rovinj i Opatija.

Vesti

MMF: Daleko ste od onoga EU

Banjaluka -- Makroekonomske prilike u BiH su stabilne, ali je rast nedovoljan da bi došlo do smanjenja nezaposlenosti i postizanja približnih prihoda sa onima u EU.

Region nedelja 25.02. 16:52 Komentara: 0
strana 1 od 1970 idi na stranu