Niču zgrade za penzionere, ključevi za nedelju

U Nikšiću su zvanično počeli radovi na izgradnji zgrade za penzionere sa 75 stanova, vrednosti 1,8 miliona evra.

Region

Izvor: cdm.me

Utorak, 28.02.2017.

13:57

Niču zgrade za penzionere, ključevi za nedelju
Foto: Thinkstock

Ujedno je najavljen i završetak zgrade koja je počela da se gradi prošle godine, pišu Dnevne novine.

Za godinu još 75 nikšićkih penzionera rešiće stambeno pitanje zahvaljujući projektu Vlade Crne Gore, koji realizuje u saradnji sa Fondom PIO, Udruženjem penzionera Crne Gore i lokalnom samoupravom grada pod Trebjesom.

Ozvaničivši radove na izgradnji nove zgrade za penzionere u naselju Rudo polje, predsednik Opštine Nikšić Veselin Grbović kazao da je to druga zgrada penzionera koja se za samo godinu gradi u gradu pod Trebjesom.

“Ključevi stanova iz prve zgrade za penzionere, koja je počela sa gradnjom prošle godine, biće uručeni za nedelju dana. U roku smo završili ono što smo obećali. Sada počinjemo drugu zgradu od 75 stanova i ovim rešavamo gorući problem dela penzionera koji nisu dobili stanove tokom svog dugog rada”, kazao je Grbović.

Lokalna samoprava izgradnju stanova za penzionere pomogla je ustupanjem zemljišta i oslobađanjem plaćanja komunalija.

“Opština je obezbedila lokaciju oko 4.600 kvadrata. Oslobodila je komunalija ovaj objekat, uradili smo projekat, a naša Direkcija će raditi i nadzor. Sa naše strane sve je to besplatno i to značajno umanjuje cenu izgradnje stanova”, pojasnio je Grbović i naglasio da znatan deo sredstava obezbjeđuje Ministarstvo rada i Fond PIO, čime je penzionerima omogućeno da stan kupe po najnižim tržišnim cenama u Crnoj Gori.

Grbović očekuje da će se radovi na drugoj zgradi izvesti u dogovorenom roku, te da će penzioneri useliti u svoje nove domove za godinu.

U Udruženju penzionera Nikšić kažu da su i više nego zadovoljni. Prema rečima predsednika Udruženja Ivana Krsmanovića, početak izgradnje druge zgrade za penzionere u Nikšiću za samo godinu dana veliki je projekat, ne samo za Nikšić, već i za celu Crnu Goru.

U narednom periodu Vlada će preko Fonda PIO, u saradnji sa lokalnim samoupravama, nastaviti da rešava stambena pitanja penzionera ne samo u opštini Nikšić, već kako ističe Perović, i u ostalim crnogorskim opštinama.

“U opštini Podgorica već imamo izgrađenih 200 stanova. U toku je izgradnja 100 stambenih jedinica na Cetinju, u Rožajama treba da obezbedimo još tridesetak stambenih jedinica, u Bijelom Polju je obezbjeđeno oko 20 stambenih jedinica unazad par godina i sa svim lokalnim samoupravama Fond PIO u ime Vlade će pokretati ovu aktivnost i sprovoditi ih zajednički sa partnerima”, poručio je Perović.

On je naglasio i da u toj instituciji posebno vode računa o redovnosti isplate penzija što je jedan od prioriteta Vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: