U stečaju, a dobili 1 mil € za posao od pre 40 god

Nekada poznata slovenačka fabrika obuće Peko dobila je milion evra zbog posla koji je trebalo da urade pre 40 godina.

Region

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2017.

14:47

U stečaju, a dobili 1 mil € za posao od pre 40 god
(Foto: Thinkstock.com)

Stečajna upravnica nekada poznate slovenačke fabrike obuće iznenadila se kad je na račun kompanije, koja je lani završila u stečaju, "selo" milion evra, i to na ime nerealizovanog posla koji je Peko trebalo pre gotovo 40 godina da obavi u Alžiru, piše ljubljanski dnevni list "Dnevnik"

Peko je, prema ugovoru sa alžirskim vlastima, trebalo da pomogne u postavljanju savremene fabrike obuće, ali se od posla 1981. godine sporazumno odustalo.

Na odštetne klauzule ugovora više niko nije računao, dok građevinsko preduzeće Gradis, Pekov partner u alžirskoj filijali, nije kupio preduzetnik Franc Šeic iz Lihtenštajna. On je od Alžiraca uspeo da dobije naknadu, od čega je Peku pripalo milion evra.

Deo sume verovatno će dobiti bivši radnici, među kojima je najviše žena, koji su nakon stečaja završili na zavodu za zapošljavanje. Oni su prijavili potraživanja za neisplaćene plate u visini od dva miliona evra, piše list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: