Tesna im ex YU, Hrvati napadaju i Evropu

Atlantik grupa radi na akviziciji u zapadnoj Evropi zbog ograničenog prostora za rast na području bivše Jugoslavije, izjavio je osnivač Emil Tedeski.

Region

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2016.

16:18

Tesna im ex YU, Hrvati napadaju i Evropu
Foto: Thinkstock

"Naši brendovi imaju veliki udeo na lokalnom tržištu, pa je prostor za rast ograničen. Zato tražimo prilike za rast u severozapadnoj Evropi - organski i neorganski", kazao je osnivač i izvršni direktor hrvatske multinacionalne kompanije Tedeski u intervjuu za agenciju Rojters.

Napominje da će cena akvizicije biti dvocifrena u milionima evra, ne otkrivajući dalje pojedinosti.

Po njegovim rečima, Atlantik grupa bi mogla takođe da istraži mogućnost podnošenja ponude za konkurentsku Podravku, ako hrvatska vlada odluči da smanji svoj kontrolni paket od 25 odsto plus jedna deonica, prenosi portal Seebiz.

Dodaje da bi njegova kompanija, pored toga, mogla da razvije novi sportski štapić za američku multinacionalnu kompaniju Herbalife nakon isteka prethodnog 10-godišnjeg ugovora, koji je u određenoj meri pritisnuo ovogodišnje prihode i dobit hrvatske grupacije.

Atlantik grupa je vlasnik četiri od 10 vodećih potrošačkih brendova u zemljama nastalim raspadom Jugoslavije, prema podacima grupe za marketinška istraživanja Valicon. Reč je o vitaminskom napitku cedevita, ribljim i mesnim paštetama argeta, grickalicama s ukusom kikirikija smoki i o bezalkoholnom piću kokta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: