Slovenci udvostručuju pošiljku, Kinezi šire ruke

Ljubljanske mlekarne pripremaju pošiljku od 21.000 litara mleka za Kinu, nakon što su pre mesec dana isporučile tom tržištu 10.000 litara trajnog mleka.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2016.

18:18

Slovenci udvostručuju pošiljku, Kinezi šire ruke
Foto: Thinkstock

Pored Ljubljanskih mlekarni, dozvole za izvoz mlečnih proizvoda u Kinu dobile su još Mlekarna Celeia, Pomurske mlekarne i Mlekarna Planika, izveštava RTV Slovenije, prenosi portal Seebiz.

Pomurske mlekarne su još u fazi pregovora za konkretne poslove, a ulazak na kinesko tržište očekuju sledeće godine.

Mlekarna Celeia ne proizvodi proizvode sa dovoljno dugim rokom trajanja, koji bi bili prikladni za kinesko tržište. Sa novim ulaganjima u proizvodnju razmišljaće i o ovom tržištu. U Mlekarni Planika za svoje proizvode uglavnom traže bliža tržišta, a na kinesko računaju u slučaju potencijalnog viška proizvodnje.

Otvaranjem kineskog tržišta, slovenskim mlekarama se nudi mogućnost ulaska na veliko tržište. Dozvole za izvoz u Kinu mlekare su dobile posle parafiranja protokola u pogledu veterinarskih uslova, što je posebno važno, jer je evropsko tržište trenutno zasićeno, navodi se u informaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: