Dodik ide u Kinu, želi da ih animira

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik putuje u devetodnevnu posetu Kini gde će mu domaćin biti potpredsednik kineske Vlade.

Region

Izvor: Capital.ba

Ponedeljak, 31.10.2016.

15:44

Dodik ide u Kinu, želi da ih animira
Foto: Tanjug

Dodik će učestvovati u radu privrednog foruma, a rekao je da mu je pružena prilika da se obrati na privrednom skupu kao predsednik Republike Srpske i da pokuša da sa guvernerom kineske pokrajine Sičuan razgovara o partnerstvu.

“To je višemilionska zajednica sa jakom privrednom strukturom. Želimo da animiramo određena preduzeća da se angažuju i zainteresuju za ono što je potrebno Srpskoj”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

“U Pekingu, Šangaju i Hong Kongu sastaću se sa predstavnicima niza kompanija koje su na neki način već prisutne ovde u oblasti infrastrukture, izgradnje auto-puteva i mnogo čega drugog, kao i u oblasti energetike”, naveo je Dodik.

On je naglasio da će se sastati i sa predstavnicima kompanija iz oblasti telekomunikacija koje su prisutne u regionu i koje su zainteresovane za ono što se radi u Srpskoj.

Dodik je podsetio da je pre dva dana potpisan veliki ugovor sa “Poštama Srpske” i sa kompanijama koje se bave proizvodnjom zdravstvene opreme i stabilizacijom zdravstvenih sistema.

“Verujem da će dobra priprema koju smo imali svih ovih dana sa njihovim predstavnicima u regionu i sastanak sa prvim ljudima tih kompanija doprineti značajnom broju novih projekata koji će biti predočeni javnosti“, naveo je Dodik

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: