Lidl srušio snove: Ne dolazimo, nema planova

Nemački trgovački lanac Lidl razočarao je mnoge građane Bosne i Hercegovine, nakon što je saopštio da ipak ne planira ulazak na njihovo tržište.

Region

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2016.

13:35

Lidl srušio snove: Ne dolazimo, nema planova
Foto: Getty images

"Trenutno nemamo nikakvih planova za ulazak u Bosnu i Hercegovinu“, glasio je odgovor Lidla na pitanje jesu li tačna nagađanja o skorom ulasku nemačkog trgovačkog giganta na tržište BiH, piše Večernji list.

Ova informacija verovatno će razočarati veliki broj građana, naročito nakon što je više medija u BiH objavilo kako je ulazak Lidla gotova stvar.

O dolasku nemačkog trgovačkog lanca u BiH, koji je u Hrvatskoj napravio najveći uzlet, a njegov ulazak dogodio se i u Srbiji, nagađalo se i ranijih godina, ali od toga nije bilo ništa.

Mediji u Bosni i Hercegovini mahom su preneli vest kako najveći trgovački lanac u Evropi, nemački Lidl, razmatra opcije ulaska na tržište Bosne i Hercegovine.

Kao jedan od dokaza naveli su to što je Lidl već kupio nacionalni internet-domen u BiH – www.lidl.ba, saznanja su Biznis infa.

O namerama Lidla da uđe na bosansko tržište spekulisalo se već neko vreme, ali kompanije nikada nije službeno potvrdila svoje namere, preneli su mediji.

Kako su naveli, činjenica da su kupili nacionalni internet-domen u BiH sama po sebi nije dokaz da će uskoro otvoriti centre u BiH, ali jeste jasan pokazatelj najmanje dve stvari.

Kao prvo, da Lidl detaljno prati događanja u BiH, a kao drugo da imaju u planu, pre ili kasnije, da pokrenu određene poslovne aktivnosti u BiH.

Na sve ove spekulacije, Lidl je dao prilično jasan odgovor, tako da Bosanci neće, bar ne u skorije vreme, moći u svojoj zemlji da trguju u ovom trgovačkom lancu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: