Fiksni telefoni gube "bitku" do 2020.

U Sloveniji je prijavljeno 2,35 miliona mobilnih telefona, što znači da je broj njihovih korisnika veći od broja stanovnika.

Region

Izvor: SEEbiz

Utorak, 29.03.2016.

14:37

Fiksni telefoni gube
Foto: Freeimages

Klasičnih telefonskih aparata u Sloveniji je tri puta manje - prijavljeno je 721.000 priključaka fiksne telefonije, objavio je statistički zavod.

Broj fiksnih priključaka i dalje se smanjuje, ali i njihovo korišćenje, pa je promet u fiksnoj telefoniji lani smanjen za 22 odsto.

Broj korisnika mobilne telefonije u isto je vreme je povećan za četiri odsto, ali dužina razgovora stagnira ili se skraćuje, dok broj poslatih sms poruka raste već desetak godina, prenosi ljubljanski "Dnevnik".

Računa se da će u svetu mobilna telefonija po broju priključaka nadmašiti fiksne priključke 2020. godine, kad će u svetu biti u upotrebi 6,1 milijarda mobilnih telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

5 h

Podeli: