Kraš čokoladu šalje Arapima, a debelo u minusu

Hrvatska konditorska industrija Kraš Grupa je u devet meseci ove godine imala šest puta manju neto dobit nego godinu pre.

Region

Izvor: B92

Petak, 30.10.2015.

19:51

Default images
Foto: Thinkstock.com

Neto profit je sa 4,5 miliona kuna (590 hiljada evra) u septembru prošle godine pao na 727 hiljada kuna (95,8 hiljada evra).

Prema podacima iz financijskog izveštaja objavljenog danas na Zagrebačkoj berzi, ukupni konsolidovani prihodi Kraš Grupe 2,4 odsto su viši nego u istom periodu lane, a rashodi su povećani 3,2 odsto. Dobit pre oporezivanja bila je 1,9 miliona kuna, objavio je portal Seebiz.

Na povećanje rashoda najveći je uticaj imao rast nabavnih cena osnovnih sirovina, posebno kakaovca i prerađevina od kakaovca i to za oko 20 posto, kao i visokog rasta cena koštuničavog voća, lešnika i badema.

U devet meseci povećan je izvoz na prekomorska tržišta - Saudijsku Arabiju i SAD, kao i na tržišta Austrije, Švedske, Slovenije i Srbije, navedeno je u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: