Autobus krene, a oni vade piletinu...

Čim krene autobus, pojedini putnici vade pečenu piletinu, papričice....zbog toga je ovaj auto-prevoznik rešio da stane na put takvom ponašanju.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2015.

10:29

Default images
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

Dok je znak zabranjenog pušenja s precrtanom cigaretom uobičajen u autobusima, jedna žena ostala je iznenađena kada je, ulazeći u Čazmatrans, ugledala precrtani hamburger, a ispod njega je pisalo "Zabranjeno konzumiranje hrane".

"Nemamo striktnu zabranu, iako nikada i nije bilo javno dozvoljeno, konzumiranja hrane u autobusu, tokom vožnje. Vozači imaju uputstvo da upozore putnika koji želi da uđe s hranom ili sladoledom da ne unosi to u putnički deo autobusa, odnosno ili da pojede pre ulaska ili da stavi u prateći prtljag", kaže direktor Čazmatransa Damir Pavlović.

"Iskustva nam govore da su to znali biti celi “obedi” s pečenim pilićima i papričicama. Takođe se i šire mirisi hrane, koji pogotovo smetaju putnicima, a naročito onima koji boluju od kinetoze. Nemamo ništa protiv da putnik uzme kakvu lakšu grickalicu i nekakav napitak. Vodeći brigu o udobnosti i komforu svih korisnika, smatramo našu preporuku opravdanom", navodi Pavlović za Glas Slavonije.

Pravila za prevoz putnika i stvari autobusom na snazi su od 1. maja prošle godine. Onde se, nmeđutim, o konzumiranju hrane ne govori, međutim u jednom od članaka navodi se kako pušenje u autobusu nije dozvoljeno, što se odnosi i na elektronske cigarete. Navodi se i da, ako putnik namerno ili zbog krajnjeg neopreza zaprlja autobus, dužan je platiti čišćenje autobusa u visini stvarnih troškova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: