Kad ti na svadbu upadnu poreznici...

Slučaj zapečaćenog hotela "Biser" u Derventi uzburkao strasti u gradu na Ukrini. Poreznici se umešali među svatove u ponoć. Zatvoren i disko klub.

Region

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 29.05.2015.

11:12

Default images
Foto: Freeimages.com

Sve se odigralo iznenada, kao u dobro izrežiranom filmu, na opšte zaprepašćenje mladenaca, više stotina svatova i osoblja hotela. Inspektori su stupili na scenu oko ponoći, taman kad su razdragani slavljenici imali nameru da se zaslade velikom tortom.

"Republička poreska inspekcija, nismo dobili fiskalni račun, moramo da zatvorimo objekat!"

Ovim rečima, za Večernje novosti, prepričavaju svedoci nedavne drame u, sada već trakom opasanom, poznatom derventskom hotelu "Biser". Još veći šok, međutim, usledio je u prizemnom delu hotelskog kompleksa u iznajmljenom disko klubu "Monte Karlo", gde su takođe intervenisali poreski inspektori, opet zbog neizdatog fiskalnog računa.

"Bomba! Imamo anonimnu dojavu da je neko u objekat postavio bombu", zavapio je neko od prisutnih u prepunom disko klubu. Dojava o eksplozivnoj napravi se ubrzo proširila i na sprat hotela, pa su i mnogi svatovi spas počeli da beže.

Međutim, u nastalom metežu poreznici se nisu dali zbuniti. Nakon što su se policajci, uz budno oko vatrogasaca i bolničara hitne pomoći, uverili da je reč o lažnoj dojavi, "Biser" i "Monte Karlo" su opasali - trakom!

"Ovaj objekat zatvoren je zbog nepoštovanja odredaba Zakona o fiskalnim kasama", stoji na ulaznim vratima "Monte Karla" na istaknutom rešenju poreske uprave Ministarstva finansija RS, uz napomenu da se pečaćenje objekta odnosi na narednih 15 dana. Traka, istina, nije postavljena i na ulaznim vratima hotela. Reporter Večernjih novosti se uverio da je to učinjeno u unutrašnjosti objekta na ulazu u bar, odnosno salu i kuhinju.

Pečaćenje se ne odnosi na iznajmivanje soba. Teškoća je, međutim, u tome što su potencijalni gosti prinuđeni da se hrane "preko vode", tačnije moraju preko ukrinskog mosta u više stotina metara udaljenu piceriju "Del kalpo", koja je takođe u vlasništvu gazde hotela - kazuje izvor lista upućen u ovaj derventski slučaj.

Mada je u iznenadnoj akciji republičke inspekcije u gradu na Ukrini zapečaćeno više objekata, sudbina "Bisera" je u fokusu razgovora Dervenćana. Jedna od najčešćih spekulacija je da su neki uticajni tajkuni, pa i iz samog vrha republičke vlasti, bacili oko na "Biser". Priče idu i dalje, da je reč o nastavku poznatog sukoba ovdašnjih klanova, ili o nezakonitom poslovanju.

Vlasnik hotela se nije javljao na telefon. Reč je o Miletu Noviću, koji se, prema saznanjima listaa, nalazi na godišnjem dopustu, pri kraju izdržavanja višegodišnje kazne zatvora, izrečene u poznatom procesu za prostituciju i trgovinu ljudima u gradu na Ukrini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: