Ko kaže da TDR prodajemo BAT-u?

Adris Grupa demantovala je navode nekih hrvatskim medijima da je dogovorila prodaju fabrike duvana iz Rovinja (TDR) sa korporacijom Britiš Ameriken tabako (BAT)

Region

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2015.

11:15

Default images
Foto: Thinkstock

"Tačno je jedino to da Uprava TDR-a, u skladu s odlukom skupštine od 20. januara ove godine, traži najpovoljnije rešenje za dugoročnu održivost TDR-a, uključujući i prodaju", rekli su u Adris grupi, prenosi Jutarnji list.

U saopštenju Adrisa navedeno je i da konačnu odluku o eventualnoj prodaji mora da donese skupština akcionara.

Tportal je, pozivajući se na "pouzdane izvore", najavio "vrlo izvestan scenario" prodaje TDR-a BAT-u, koji bi proizvodnju zadržao najmanje pet godina, a prema analizama investicijske kuće Interkapital (Intercapital), preuzimanje TDR-a moglo bi biti teško izmđu 1,7 i 2,7 milijardi kuna (223,7 do 355,3 miliona evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: