"Hrvatska do 2020. uvodi evro"

Hrvatska predsednica očekuje da će Hrvatska do 2020. preuzeti evro kao nacionalnu valutu, iako aktuelna vlada najmlađe članice EU odbija da odredi datum.

Region

Izvor: B92

Sreda, 29.04.2015.

15:23

Default images
Foto: Thinkstock.com

Uvođenje evra jedna je i od nesuglasica između šefice države Kolinda Grabar Kitarović i premijera Zorana Milanovića.

Prema mišljenju Grabar Kitarović, uvođenje evra u narednih pet godina je važno za hrvatsku privredu jer je, kako naglašava u intervjuu agenciji Blumberg, "usko povezano sa ekonomijama Unije".

Prva žena na čelu Hrvatske smatra da priprema ekonomije za presudne izazove, uključujući i uvođenje evra, zahteva veću saradnju između zaposlenih i poslodavaca, ali i investitora koji će biti spremni da ulažu i u kontintentalni deo zemlje - daleko od turistički orijentisane i dominantne jadranske obale, prenosi "Večernji list".

"Tako će se rešiti strukturni problemi koje imamo u ekonomiji. Imamo velike zalihe prirodnih resursa, obrazovane ljude i moramo se koncentrisati najpre na to kako tim resursima da upravljamo", navela je Grabar Kitarović i dodala da ima veliko iskustvo stečeno tokom radnog angažmana van Hrvatske.

Ona je rekla i da želi da modernizuje Hrvatsku u svakom pogledu, uključujući i politiku.

"Moramo promeniti mentalni sklop i stvoriti uslove kako bi se ekonomija mogla lakše razvijati", uverena je Grabar Kitarović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: