CG: Železnice traže odštetu od SRB

Podgorica -- Crnogorska železnica saopštila je da trpi ozbiljne gubitke zbog blokade pruge Beograd-Bar i najavila da će zbog toga tražiti odštetu od Železnice Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Iz Železničkog prevoza Crne Gore su, kako prenose današnji podgorički mediji, apelovali na nadležne u Srbiji da se što pre nađe rešenje i razblokira pruga, jer će, u suprotnom, šteta biti sve veća.

"Prvog dana blokade smo, što za vraćanje novca od karata putnicima koji nisu mogli da putuju, što za organizovanje prevoza putnika autobusima, imali štetu oko 2.000 evra. Narednih dva dana nismo prodali nijednu kartu", kazala je predstavnik PR službe Železničkog prevoza Crne Gore Teodora Kusovac.

Ona je navela da na pruzi Beograd-Bar dnevno saobraća dva para vozova, odnosno po dva polaska sa obe strane i da je dnevni prihod, koji dele dve železnice, oko 9.000 evra.

Kusovac je kazala da propisi koji regulišu saradnju između željeznica dve države ostavljaju mogućnost traženja štete drugoj strani, pa će Železnički prevoz Crne Gore od Železnica Srbije tražiti nadokandu za smanjenje prihoda izazavano blokadom pruge.

Ona je dodala da se u takvim situacijama i ranije praktikovalo prebijanje gubitaka.

Radnici Fabrike automobila Priboj (FAP) blokirali su u ponedeljak prugu Beograd-Bar, tražeći isplatu zaostalih plata i rešenje pitanja sudbine te kompanije.

Blokada je jutros obustavljena, nakon što je najavljen dolazak prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Priboj.

strana 1 od 63 idi na stranu