SBB prodat za više od milijardu €

SBB je kompaniji Kolberg Kravis Roberts (KKR) prodat za više od milijardu evra, saznaje agencija Beta od izvora upućenih u ovu transakciju.

Region

Izvor: Beta

Sreda, 16.10.2013.

12:40

Default images

Prema tim izvorima, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), koja je manjinski vlasnik SBB/Telemah grupe, zainteresovana je da zadrži svoje manjinsko vlasništvo u toj kompaniji, koja je vodeći kablovski i internet operator u jugoistočnoj Evropi.

EBRD je manjinski vlasnik u SBB/Telemah grupi od 2007. godine, kada je većinski vlasnik postala kompanija Mid Europa partners.

Kompanija Kolberg Kravis Roberts (KKR) saopštila je juče da je potpisala konačan sporazum o preuzimanju SBB/Telemah grupe od kompanije Mid Europa partners.

Na čelu SBB - Srpske kablovske mreže ostaće tim predvođen osnivačem kompanije Draganom Šolakom, koji će zadržati značajan udeo u SBB-Telemah grupi, saopšteno je juče.

Finansijski detalji transakcije nisu objavljeni.

SBB-Telemah grupa posluje u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji i ima oko 1,7 miliona kablovskih i pretplatnika na satelitsku TV, internet, fiksnu i mobilnu telefoniju.

"Ovo je naša prva direktna investicija u jugoistočnoj Evropi", naglasio je suosnivač KKR Henri Kravis dodajući da je kompanija investirala u više od 40 evropskih kompanija iz 12 zemalja.

KKR je globalna investiciona firma, koja je na kraju juna upravljala imovinom vrednom 83,5 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: