MMF: Najjeftinije likvidirati KAP

Međunarodni monetarni fond MMF je ocenio da je, po svemu sudeći, likvidacija Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) najjeftinija opcija.

Region

Izvor: Tanjug

Subota, 31.08.2013.

16:22

Default images

Kako je saopšteno iz te institucije, izgledi za dugoročno rešenje koje će omogućiti Kombinatu da radi profitabilno, dok plaća tržišnu cenu struje su ograničeni.

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda MMF, u članku o Crnoj Gori, navodi da se čini neizbežnim da KAP, u svojoj trenutnoj strukturi, nastavi da traži dalju fiskalnu podršku u vreme kada su vlasti prisiljene da donose teške odluke o povećanju poreza i obuzdavanju potrošnje.

"Dok bi likvidacija mogla značiti neke, kratkoročne, fiskalne troškove, ona će i ukloniti teret stalnih subvencija iz buddžeta i osloboditi oskudne resurse koji se mogu koristiti produktivnije, uključujući električnu energiju za izvoz", ocenio je Izvršni odbor MMF-a, javila je MINA, a preneo regionalni portal Seebiz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

9 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: