Indijci kupuju Hipo banku?

Prema pisanju austrijskog Die Pressea, indijski Srei Infrastructure Finance Ltd. ima "dobre šanse" za kupovinu austrijske podružnice Hypo Alpe-Adria banke.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 16.05.2013.

12:56

Default images

Portparol Sreija Braj Kishore za Bloomberg je demantovao interes za akviziciju, ali nije precizirao da li je neka od kompanija unutar koncerna ipak mogući kandidat za novog vlasnika Hypa.

Austrijska akvizicija donela bi indijskoj finansijskoj grupaciji bankarsku licenciju i omogućila jednostavniji ulazak na evropsko tržište. Srei je jedan od pionira u infrastrukturnom finansiranju u Indiji; a povrh toga finansira energetske projekte, telekomunikacije i saobraćaj. Sredinom prošle godine pod upravljanjem je imao 3,5 milijarde dolara imovine.

U Indiji ima mrežu od 85 filijala putem kojih opslužuje više od 30.000 klijenata, a otvaranjem dvaju ureda u Rusiji i Nemačkoj započela je međunarodnu ekspanziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: