Engleski Tesko uskoro u Hrvatskoj

Zagreb -- Predstavnici poznatog britanskog trgovinskog lanca Tesko razgovarali sa predstavnicima proizvođača i Hrvatske privredne komore o ulasku na hrvatsko tržište.

Izvor: Večernji list
Podeli

Iz te kompanije poručili su nakon sastanka sa 20-ak hrvatskih proizvodjačkih kompanija u organizaciji HGK, da su zadovoljni sastancima i da su već odlučili o saradnji sa nekima od njih, prenosi Večernji list.

Iz Hrvatske privredne komore nisu izneli konkretne podatke, a javnosti su se obratili jedino direktor kompanije MAR-MAR Zvonko Fišer i Nevenka Pelko- direktorka prodaje, marketinga i poslovnog razvoja INKEPOR-a koji se bavi proizvodnjom porcelana.
Tesko će insistirati na niskim cenama, a razgovori su bili i više nego konkretni, složili su se Fišer i Pelko.
Uslov za otpočinjanje razgovora bio je da su kompanije iz odredjenog tržišnog ranga, da su izvoznici i da ostvaruju više od dva miliona evra prihoda.
Ukupna prodaja Grupe Tesco u celom svetu prošle godine iznosila je 72 milijardi funti, a zabeležen je rast prodaje od 7,4 odsto.

Region

MMF odbio Mađarsku

Budimpešta -- Mađarska se sprema da se zaduži na međunarodnim tržištima nakon što je MMF odbio njen zahtev za fleksibilnom kreditnom linijom, objavio je premijer Viktor Orban

Region četvrtak 31.01. 10:32 Komentara: 2

Plata u Zagrebu skoro 900 evra

Zagreb -- Prosečna neto plata zaposlenih u Zagrebu za novembar prošle godine iznosila je 6.699 kuna (883 evra), što je u odnosu na mesec pre nominalni porast za 5,5 posto

Region četvrtak 31.01. 09:47 Komentara: 25
strana 1 od 35 idi na stranu