Slovenija šesta ekonomija evrozone

Na listi najzdravijih ekonomija evrozone objavljene u Briselu na prvom mestu je Estonija ispred Luksemburga i Nemačke, dok se Slovenija našla na šestoj poziciji

Region

Izvor: B92

Utorak, 27.11.2012.

19:52

Default images

Na listi koju su sačinili Lisbon Kansil sa sedištem u Briselu i nemacka banka Barenberg, Estonija je ocenjena sa 7,4 bodova, Luksemburg sa 7,2, a Nemačka sa sedam, prenela je slovenačka nacionalna novinska agencija STA.

Šestoplasirana Slovenija je dobila 6,1 bodova, 0,5 odsto više od proseka u 17-točlanoj evrozoni.

Slovenija je pohvaljena kao dinamična ekonomija sa visokim stepenom otpornosti na dužniničku krizu koja pogadja ostatak evrzone i relativno niskim javnim dugom.

U izveštaju se navodi da je u Sloveniji neophodan politički kensenzus kako bi bili prevazidjeni trenutni problemi u pogledu bankarske i fiskalne politike što bi doprinelo poboljšanju opšte ekonomske situacije u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: