Merkel: Hrvatska dobro štedi

Hrvatski premijer Zoran Milanović dobio je podršku nemačke kancelarke Angele Merkel, koja je uverena da je Hrvatska na pravom putu.

Region

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

14:20

Default images

Merkel je istakla da se raduje što će Hrvatska ući u Evropsku Uniju i pohvalila je mere štednje koje sprovodi hrvatska Vlada.

Premijer Zoran Milanović je imao svoju prvu službenu posetu nemačkoj kancelarki..

Na pitanje novinara o tome kako Merkel gleda na mere štednje u Hrvatskoj, kancelarka je rekla da pozitivno ocenjuje mere hrvatske vlade i da nema nikakvih posebnih saveta.

S obzirom na evrokrizu, Hrvatska baš i nije bila izložena velikom interesu nemačkih medija.

Međutim, poseta premijera Zorana Milanovića Berlinu ipak je zainteresovala tamošnje medije, pa je Milanović dao i intervju za uticajni nedeljnik Der Spiegel, a kancelarka Angela Merkel je za dolazak hrvatskog premijera, pripremila i svečani doček sa počasnom stražom.

Na sastanku se govorilo o onosima dve države i o ekonomskoj saradnji.

Zoran Milanović je istakao da je saglasan sa svim što je istaskla Merkel, i rekao je da je za Hrvatsku vrlo važno das privuče strane, a posebno nemačke investitore.

Milanović napominje kako je u proteklih dvadeset godina u Hrvatskoj bila zanemarena industrijska proizvodnja, i da bi u njenom oživljavanju itekako pomogao nemački know how..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: