CG: Uvoz vode košta 7,5 miliona EUR

Srbija je na prvom mestu na listi zemalja iz koje Crna Gora uvozi i u koju izvozi svoju vodu.

Region

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.07.2012.

11:45

Default images

Od 270 hiljada evra ukupnog izvoza 152,8 hiljada čini izvoz za Srbiju.

Crna Gora godišnje na uvoz flaširane vode potroši oko 7,5 miliona evra, dok izvoz tog proizvoda, kojeg u toj državi ima u izobilju, iznosi jedva milion evra.

Godišnje na uvoz flaširane vode potroši oko 7,5 miliona evra, dok izvoz tog proizvoda, kojeg u toj državi ima u izobilju, iznosi jedva milion evra.

Prema podacima Zavoda za statistiku (Monstat) Crna Gora je u protekle tri godine uvezla mineralne i gazirane vode iz inostranstva u vrednosti od skoro 23 miliona evra.

Crna Gora je prošle godine za uvoz flaširane vode potrošila 7,5 miliona evra, dok je taj iznos u 2010. bio 7,43 miliona. Najviše je uvezeno 2009. godine, kada je za uvoz potrošeno skoro osam miliona evra.

Snažan nivo uvoza vode zabeležen je i u ovoj godini, pa je tako u prvom kvartalu uvoz vode bio vredan 3,34 miliona evra.

Izvoz flaširane vode je mizeran iako je, prema podacima Monstata, registrovano čak 28 kompanija koja se bavi tom delatnošću.

Od ukupno 7,5 miliona za uvoz vode u prošloj godini, čak 7,25 miliona se odnosi na uvoz iz Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: