Ruska izvidnica stiže u Sloveniju

U Sloveniju će danas doputovati vođe ruskog naftnog giganta Gasproma, evropskih energetskih preduzeća i bankara.

Region

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.05.2012.

11:20

Default images

Slovenačka preduzeća najviše očekuju od Gasproma, koji će sa Slovenijom graditi krak Južnog toka kroz tu državu.

Kranjsko preduzeće Comita je elektomunikacijama već opremala Severni tok, a sada očekuje posao i na Južnom toku, optički autoput od Evrope do Azije i nazad.

Sa Gaspromom odlično saradjuje i preduzeće Esimit sa pobedničkim jedrenjakom Esimit Europa 2, koji će učestvovati i na ceremoniji kiparskog predsedavanja Evropskom unijom.

Ruska preduzeća traže mogućnost ulaganja u Sloveniji, gde očekuju investicije u čitavu saobraćajnu infrastrukturu od železnice i autoputeva do luke Kopar.

Najveća ruska investicija u Sloveniji, koja će biti vredna preko milijardu evra, je krak plinovoda Južni tok.

U Portorožu je ovih dana održana rusko-slovenačka poslovna konferencija, na kojoj je ambasador Rusije u Sloveniji, Doku Zavgajev, rekao da će Južni tok u Sloveniji "doneti nova radna mesta".

Ruski ambasador je govorio i o daljim ulaganjima u slovenačke turističke komplekse, i za list "Delo" izjavio da se prošle godine broj ruskih turista u Sloveniji povećao za trideset odsto, i da je uveren da će taj broj još rasti.

Rast broja turista obično automatski privuče investitore, koji ulažu u tu oblast, rekao je još ruski ambasador.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: