Bugarska: Otkaz ko ne vrati bonus

Bugarski premijer Bojko Borisov kaže da će biti otpušteni svi vladini zvaničnici ako do kraja nedelje ne vrate bonuse koje su nedavno dobili.

Region

Izvor: B92, Beta

Sreda, 29.02.2012.

17:28

Default images

Lokalni mediji u Bugarskoj su objavili da su direktori vladinih agencija nedavno dobili "petocifrene" bonuse.

Mada je dobijanje bonusa u skladu sa zakonom, vest o tome je odjeknula u Bugarskoj, gde prosečna plata iznosi 385 evra mesečno.

Borisov je rekao da zvaničnici novac koji su dobili od bonusa mogu da uplate u državni budžet, ili da ga daju u dobrotvorne svrhe. On je naglasio da u vreme ekonomskih kriza zvaničnici nemaju pravu da primaju više novca od onoga koliko je predviđeno njihovim platama.

Bugarski ministar finansija Simeon Đankov kaže da više od 10 ministara, zamenika ministara i načelnika kabineta treba da vrate oko 50.000 evra, koje su sami sebi isplatili kao dopunska sredstava za 2010. godinu.

Zbog skandala sa bonusima već su smenjene načelnice Zavoda za zdravstveno osiguranje Neli Neševa i Agencije za upis Vileta Nikolova, nakon čega je usledilo prepucavanje između opozicije i vlasti ko je i koliko uzeo i sa kakvom zaslugom.

Zamenik ministra finansija Vladislav Goranov izjavio je da je uzeo 9.000 evra na ime bonusa i da će ih vratiti, dok se drugi vladini službenici još nisu oglasili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: