CG:Prodaju državna kola zbog struje

Vlada Crne Gore prodaće višak od 70 službenih automobila, a sredstva od prodaje iskoristiće se za subvencionisanje troškova građana za električnu energiju.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 26.01.2012.

18:45

Default images

Crnogorska vlada zadužila je ranije svoje resore da, u cilju smanjenju javne potrošnje i racionalizaciji troškova, smanje vozne parkove do 20 odsto.

Vlada je konstatovala da su državni organi, do sada, dostavili podatke o 70 vozila koja nisu neophodna za njihov nesmetan rad. "Uprava za imovinu zadužena je da preuzime ta vozila i pokrene postupak njihove prodaje, a prikupljena sredstva biće iskorišćena za subvencioniranje troškova za električnu energiju", saopšteno je nakon sednice Vlade Crne Gore.

Kako se navodi, akcija prodaje viška službenih vozila nastaviće se do ispunjenja projektovanog smanjenja od 20 odsto.

Iz vlade ranije je najavljeno da će biti proširen spisak korisnika kojima se subvencionira električna energija sa sadašnjih 13.700 na oko 24.000.

Subvencija računa za utrošenu električnu energiju podrazumeva popust od 40 odsto na račune do 60 evra, a ukoliko je veći, račun se smanjuje za 24 evra.

Vlada je najavila proširenje subvencija nakon što je više hiljada građana Crne Gore protestovalo ispred zgrade Vlade u Podgorici zbog teškog socijalnog i ekonomskog stanja u toj državi, zahtevajući ukidanje poskupljenja struje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: