Pola miliona Hrvata nema za račune

Zagreb -- Najmanje pola miliona građana Hrvatske svojim mesečnim prihodima uopšte ne može da plati mesečne račune, dok ih više od polovine građana teško pokriva.

Izvor: Novi list
Podeli

Riječki Novi list piše da sve više penzionera, porodica u kojoj ima studenata i nezaposlenih traži pomoć Karitasa kako bi platili račune.

Pomoć u Karitasu zatražilo je u proseku 30 odsto više u odnosu na prošlu godinu, a najčešće se traži pomoć za plaćanje režija za struju, vodu i gas.

List navodi da bi se s obzirom na pokazatelje o nezaposlenosti, otpuštanjima, distribuciji plata te riziku od siromaštva, moglo reći i da se Hrvatska prema problemima građana u plaćanju osnovnih mesečnih računa približila Mađarskoj u kojoj su mediji ovih dana objavili podatak da čak milion građana ne može da plaća režije.

Da je stanje sve gore potvrđuje podatak koji je objavio Novi list da su sva domaćinstva u zemlji, prema podacima s kraja oktobra, za struju dugovala 329,27 miliona kuna što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine porast od čak 20 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu