Mišković prodaje udeo u M:tel-u?

Biznismen iz Srbije, vlasnik 49 odsto crnogorskog M:tel-a, uskoro će prodati svoje akcije M:tel-u Republike Srpske, prenosi crnogorski portal Analitika.

Region

Izvor: B92

Sreda, 30.12.2009.

18:14

Default images

Prema izvorima iz crnogorskog M:tel-a, tokom poslednja dva meseca vođeni su intenzivni pregovori Miškovićevog preduzeća Ogalar iz Holandije sa predstavnicima Telekoma Slovenije.

Nakon neuspešnog kraja pregovora sa Slovencima, srpski biznismen dobio je ponudu od preduzeća M:tel iz Republike Srpske i, prema istim izvorima, očekuje se potpisivanje kupoprodajnog ugovora početkom sledeće godine.

Na taj način, država Srbija, vlasnik M:tela RS, dobiće 100-procentnu kontrolu nad trećim mobilnim operaterom koji posluje u Crnoj Gori. Dobri poznavaoci prilika na tržištu telekomunikacija nisu začuđeni odlukom Srbije da zaobilaznim putem preuzme apsolutnu kontrolu nad crnogorskim M:tel-om.

“Ako bi išli u kupovinu direktno preko Telekoma Srbije, onda bi morali tražiti saglasnog grčkog OTE-a, manjinskog akcionara. U ovom slučaju - to ne moraju“, tvrdi sagovornik Analitike.

Kompanija M:tel počela je da radi u Crnoj Gori početkom jula 2007.godine. Tadašnji izvršni direktor Zlatko Trhulj, ambiciozno je saopštio da planiraju do kraja 2007. godine, da osvoje oko 15 odsto tržišta u Crnoj Gori, a do kraja 2008, čak 30 odsto. Trhulj je prošle godine morao da se povuče sa te funkcije, a mediji su spekulisali da je razlog smene “neslaganja sa centralom u Beogradu i relativno slabi poslovni rezultati”.

Inače, M:tel je sa radom u Crnoj Gori počeo u julu 2007. godine, kada je najavljeno da će konzorcijum Telekoma i Ogalara u naredne tri godine investirati više od 50 miliona evra u razvoj mreže mobilne telefonije i interneta vajmaks (WiMax) tehnologije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: