Prodaje se kumrovačka škola

Nekadašnja politička škola u Kumrovcu prodaje se za oko šest miliona evra.

Izvor: B92
Podeli

Hrvatski fond za privatizaciju objavio je prvi javni poziv za sakupljanje ponuda za kupovinu državnih nekretnina u selu Kumrovec, prenosi slovenački list Finance. Država prodaje prostore nekadašnje Političke škole - škole Saveza komunista Jugoslavije, Naučno studijskog centra u Kumrovcu, zajedno sa hotelom Zagorje.

Cena pomenutih objekata je nešto više od šest miliona evra, a primaće se samo one ponude, koje budu garantovale turističku, zdravstvenu i naučnu delatnost.

Naučno studijski centar, u Kumrovcu, izgrađen je 1974. godine i ima dvoranu, koja prima 380 ljudi, pet kabineta, čitaonicu i biblioteku, kao i 62 dvokrevetne sobe. Zgradu okružuje veliki park sa amfiteatrom, koji može da primi hiljadu ljudi. Početna cena ovog objekta je 3,17 miliona evra, a njegova mesečna najamnina je 26 hiljada evra.

Politička škola je izgrađena 1981. godine i prostire se na 7.558 kvadratnih metara, u okviru kojih su predavaonice, kabineti i 153 jednokrevetne sobe, ambulanta i sportska dvorana. Početna cena je 3,14 miliona evra, a mesečna najamnina je 17.674 evra.

Region

strana 1 od 61 idi na stranu