Rast rumunskog tržišta čokolade

Rumunsko tržište čokolade povećano je od januara do avgusta za više od 17 odsto u odnosu na isto razdoblje lane.

Region

Izvor: Tanjug

Petak, 28.09.2007.

09:39

Default images

Ali, i pored povećanja potrošnja čokoladnih proizvoda u toj zemlji iznosi svega 1,4 kilograma po stanovniku, što je pet puta manje nego u zapadnoj Evropi, pokazali su podaci firme za istraživanje tržišta "AC Nilsen" (Nielsen).

Jedan od najvećih svetskih proizvodjača prehrambenih proizvoda "Kraft fuds Romanija" (Foods Romania) povećao je u osam meseci ove godine prodaju čokolade na rumunskom tržištu za oko 25 odsto po obimu i 30 procenata po vrednosti u poređenju s istim periodom lane, pri čemu je marka "poiana" najprodavanija u Rumuniji.

Od lansiranja te marke 1995. godine "Kraft fuds Romanija" je prodao više od 350 miliona tabli "poiane" koja je postala tržišni lider već prve godine po pojavljivanju u prodaji, podsetila je agencija Rompres.

Prema tržišnim istraživanjima, više od 80 odsto Rumuna smatra da je "poiana" najpoznatija marka čokolade u Rumuniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

18 h

Podeli: