Delta kupuje bugarski Pikadili

Najveća privatna srpska kompanija Delta preuzeće drugi po veličini trgovinski lanac u Bugarskoj – Pikadili.

Region

Izvor: Blic

Četvrtak, 06.09.2007.

11:28

Default images

U Delta holdingu je potvrđeno da će zvaničan ugovor o kupovini biti potpisan iduće nedelje, prenosi beogradski dnevnik Blic.

Kupovinom Pikadilijeve mreže supermarketa Delta holding nastavlja već započeto širenje u regionu, jer je nedavno za 35 miliona evra preuzet banjalučki Tropik, najveći trgovinski lanac u Republici Srpskoj.

Iz Delte su poručili da nameravaju da kupe i Bosku, najveću robnu kuću u Banjaluci. Inače, preuzimanjem Tropika, Delta je sa šest odsto učešća na tržištu postala drugi najveći trgovac u BiH. Tokom ove godine izvršena su i značajna ulaganja u Crnu Goru i Makedoniju, gde je takođe najavljeno otvaranje lanca supermarketa.

Što se tiče Bugarske, ova država, nova članica EU, za razliku od Rumunije u kojoj još uvek preovlađuju sitni trgovci, već je uveliko „napadnuta“ od velikih trgovinskih lanaca, a kupovinom Pikadilija kompanija Delta će zauzeti odličnu poziciju za dalji rast na ovom tržištu.

Trenutno vodeći u Bugarskoj je austrijski maloprodajni lanac Bila sa učešćem na tržištu od 18 odsto, Pikadili je na drugom mestu, a za svoj deo kolača bore se nemački diskonti Kaufland i nezaobilazni Metro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: