M:tel od danas u Crnoj Gori

Novi crnogorski mobilni operater, M:Tel, danas je počeo prodaju SIM kartica i telefona.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 08.07.2007.

15:49

Default images

Emitovanje prenosnog signala sa svojih baznih stanica počelo je ranije, a M:tel, čiji su vlasnici Telekom Srbije i holandska kompanija Ogalar, vlasništvo srpskog milionera Miroslava Miškovića, ima pozivni broj 068.

Najavljeno je da će M:Tel do kraja godine pokriti 90 odsto crnogorskog tržišta. Kompanija je saopštila da će od početka rada svim korisnicima biti dostupne usluge treće generacije mobilne telefonije, poput videofonije, videa uživo,  televizije i brzog interneta.

Konzorcijum Telekoma i Ogalara u naredne tri godine investiraće više od 50 miliona evra u razvoj  mreže mobilne telefonije i interneta vajmaks /WiMax/  tehnologije.

Iz Telekoma Srbije je najavljeno da će ulazak u Crnu Goru doneti jaču konkurenciju i jeftinije usluge  za crnogorske korisnike. Iz kompanije je najavljeno da će svi dolazni  pozivi u romingu u Crnoj Gori, Srbiji i Republici  Srpskoj biće besplatni, dok će se odlazni pozivi naplaćivati po 12 centi za postpejd i 14 centi za pripejd korisnike.

Kartice po ceni od četiri evra, sa isto toliko  kredita, prodavaće se u poslovnicama M:Tela u  Podgorici, Budvi, Herceg Novom, Kotoru, Baru i Ulcinju, ali i preko ovlašćenih distributera u ostalim delovima Crne Gore. Kompanija je najavila da će se do kraja godine proširiti na 15 odsto crnogorskog tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: