Ponovo letovi Beograd - Portorož?

Srpski avio prevoznik JAT i Aerodrom Portorož nameravaju da ponovo uvedu letove na liniji između Beograda i Portoroža.

Region

Izvor: Beta

Četvrtak, 05.04.2007.

10:14

Default images

Potpisivanje ugovora ili njegovo predstavljanje trebalo bi da bude gotovo do 20. aprila, kada će u Beogradu biti održan stručni susret srpske i slovenačke privrede, a dan kasnije početi i sajam turizma Srbije.

Konačna odluka o tome bi trebalo da se donese iduće nedelje, a onda potpiše ugovor između JAT-a i Aerodroma Portorož, prema kojem bi isti avion JAT-a obavio i čarter let do Rima.

"Ideja je dugo pripremana. Bilo bi zaista šteta da je ne ostvarimo", izjavio je za slovenački dnevnik "Delo" Zamgo Skobir iz Aerodroma Ljubljana, koji je većinski vlasnik portoroške zračne luke.

Ovu ideju je, prema rečima njenog direktora Dimitrija Picige, podržala i Slovenačka turistička organizacija.

Krajem osamdesetih godina prošlog veka je već postojala vazdušna veza između Beograda i Portoroža, za koju je vladao priličan interes putnika, koji su iz Srbije dolazili u Portorož, Istru i Trst.

Linija je zatvorena na početku raspada bivše zajedničke države, a razlog za njeno ponovno otvaranje je, kako se navodi, povećan interes gostiju iz Srbije za Istru i Sloveniju, i putovanje avionom, tim pre što bi cena povratne karte iznosila samo 150 do 170 evra.

JAT je spreman da jednom nedeljno sa avionom ATR 72, koji prima 66 putnika, leti između Beograda i Portoroža pod uslovom da se s portoroškim aerodromom dogovori i za drugi deo čarterske linije do Rima, odakle bi dovodio italijanske turiste u Portorož i isto veče produžavao za Beograd.

Ideju o ovom čarter letu su podržali Aerodrom Ljubljana i italijanska avio kompanija Alitalia, koje nalazi interes u tome što bi se putnici mogli vraćati u Beograd i sa aerodroma Ronki u Trstu i Brnik u Sloveniji, avionima nacionalnih kompanija Italije i Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: