Malev u savezu kompanija "Oneworld"

Mađarski avioprevoznik Malev se priključio udruženju aviokompanija “Oneworld”, nakon što ga je kupio ruski KrasEr.

Region

Izvor: B92

Petak, 30.03.2007.

16:58

Default images

Posle nekoliko neuspelih pokušaja prodaje, mađarsku kompaniju u teškoćama je prošlog meseca kupio KrasEr, četvrti po veličini ruski avioprevoznik, koji je delimično u vlasništvu braće Borisa i Aleksandra Abramoviča, a 51 odsto udela ima ruska vlada.

Novi predsednik Maleva Boris Abramovič kaže da je uveren da će mađarski prevoznik biti uspešan kao član ovog udruženja, budući da će mu članstvo omogućiti da sarađuje sa ostalim članicama po pitanju rasporeda letenja, prodaje karata, transfera i šeme popusta za putnike koji često lete jednom kompanijom.

"Ubeđen sam da će Malev uspeti da odgovori izazovima budućnosti. Pristupanje udruženju donosi velike zadatke, ali i mogućnosti, a Malev sve to ima", kazao je Abramovič. Malev očekuje da će povećati prodaju i zaradu posle ulaska u savez "Oneworld" koji je osnovan 1999. godine i u kom se nalaze Britiš ervejz, Amerikan erlajnz i Kataj Pacifik, a kome uskoro nameravaju da pristupe i jordanska kompanija Rojal Jordanian i japanski Japan erlajnz.

Mađarska je nekoliko puta pokušavala da proda finansijski oslabljen Malev čiji dugovi iznose oko 166 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: