BiH: Na uvoz igračaka 14 miliona €

Više od 14 miliona evra firme iz BiH potrošile su 2006. na uvoz igračaka i sportskih rekvizita.

Region

Izvor: Nezavisne novine

Petak, 30.03.2007.

09:43

Default images

Prema podacima Spoljnotrgovinske komore BiH, najviše novca za igračke i rekvizite dato je Hrvatima, 3,75 miliona evra, Kinezima, 2,85 miliona evra, zatim i Sloveniji, Italiji, Srbiji, Crnoj Gori i drugim zemljama sa izvozom u vrednosti do 1,5 milion.

Iako još izuzetno visok, u prošloj godini uvoz ovih proizvoda je, ipak, pokazao tendenciju pada u odnosu na 2005., kada je uveženo te robe u vrednosti od 17 miliona evra.

Prema dostupnim podacima, proizvodnjom igračaka, iako traženog proizvoda, u BiH se bavi malo preduzeća, koja su, računajući i sportske rekvizite, u prošloj godini izvezla robu u vrednosti od 4,5 miliona evra.

Veliki broj firmi iz BiH, registrovanih kao proizvođači, u stvari su prodavci, dok u RS, prema podacima Privredne komore, nema nijednog preduzeća registrovanog za proizvodnju igračaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: