Mobilkom operator i u Makedoniji?

Austrijska kompanija Mobilkom je jedina poslala ponudu za trećeg operatora mobilne telefonije i ispunila uslove tendera.

Region

Izvor: Beta

Sreda, 31.01.2007.

15:37

Default images

Ponudu, koju je pregledala vladina komisija, će pregledati i Agencija za elektronske komunikacije Makedonije i odlučiti da li će Mobilkom biti konkurent postojećim operatorima mobilne telefonije - Ti Mobajlu i Kosmofonu.

Makedonska vlada je od učesnika na tenderu tražila najmanje pet miliona evra za licencu za trećeg operatora mobilne telefonije, uz bankarsku garanciju neke svetski poznate banke. Uslov je bio i da kompanija ima više od dva miliona korisnika i prihod od najmanje 300 miliona evra u poslednje dve godine.

Mobilkom je "ćerka kompanija" Telekoma Austrije, osnovana 1996. godine. U prvih devet meseci prošle godine ostvarila je prihod od 1,3 miljarde evra i neoporezovanu dobit od 483 miliona evra.

Mobilkom ima 3,5 miliona klijenata. U Austriji pokriva 39 odsto tržišta mobilne telefonije. Radi i u Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Lihtenštajnu, a pre dva meseca je kupio licencu za trećeg mobilnog operatora u Srbiji i za destogodišnju koncesiju platio 320 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: