OTP duplirala kapital CKB

Kapital Crnogorske komercijalne banke, odlukom vlasnika, mađarske OTP banke, povećan je za 22 miliona evra, i iznosiće čak 44 miliona.

Region

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2007.

09:26

Default images

OTP je kupila 100 odsto akcija CKB krajem avgusta prošle godine za 104 miliona evra, a transakcija je realizovana 18. decembra kada je novac uplaćen dotadašnjim akcionarima. Mađari su akcije CKB platili po 2.959 evra, što je skoro šest puta više od nominalne vrednosti. CKB pokriva oko 40 odsto tržišta u Crnoj Gori i ima preko 150.000 klijenata.

OTP je juče objavila na sajtu berze u Budimpešti da je povećala akcijski kapital CKB za deset miliona evra. OTP je ujedno vodećoj crnogorskoj banci, kako se navodi, odobrila takozvani subordinisani zajam u iznosu od 12 miliona evra, koji će takođe biti konvertovan u akcije, čime je ukupni kapital banke povećan za 22 miliona.

Kapital CKB do sada je iznosio 22 miliona (17,9 miliona dosadašnjeg akcijskog kapitala + četiri miliona profita za 2006). Ostale banke u Crnoj Gori još su na ispod 15 miliona evra akcijskog kapitala.

Odluka o dokapitalizaciji CKB usvojena je na vanrednoj skupštini akcionara održanoj u ponedjeljak. Skupština je potvrdila članstvo Milke Ljumović u Upravnom doboru, i odlučila da delegira još četiri člana. To su Jozsef Windheim, koji je izabran i za predsjednika UO, Andras Takacs, Ibolya Sari i dr Zoltan Dencs. Svi novi članovi UO CKB obavljaju visoke funkcije u OTP banci. Milka Ljumović je ostala i generalni direktor banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: