Most između Bugarske i Rumunije

Bugarska je potpisala sto miliona evra vredan sporazum o gradnji mosta preko Dunava sa španskom kompanijom Formento.

Region

Izvor: Beta

Utorak, 30.01.2007.

17:54

Default images

Drugi takmičari za dobijanje posla su bili kozorcijum predvođen francuskom firmom Vinci i bugarskim komopanijama Moststroj i Glavbolgarstroj, nemački Cublin, francuski Ajfel i konzorcijum francuskog Bujžia, italijanskog Rizanija i bugarskog Transtroja Varna.

Most, dug dva kilometra, koji će putem i prugom povezivati bugarsku dunavsku luku Vidin sa rumunskim gradom Kalafatom, je ključni deo evropskog saobraćajnog koridora od nemačkog grada Drezdena do Istanbula.

"Bugarska će završiti poslove na mostu do 2010. godine", kaže ministar saobraćaja Petar Mutavdžijev.

Bugarska i Rumunija, koje su obe ušle u Evropsku uniju prvog dana ove godine, potpisale su sporazum o gradnji mosta Vidin-Kalafat 2000. godine, ali su razne birokratske prepreke odlagale projekat. Trenutno, jedini most duž 610 kilometara Dunava koji čini bugarsko-rumunsku granicu povezuje Ruse u Bugarskoj i Đurđu u Rumuniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: