Rusi u trci za trećeg operatera u Crnoj Gori

Ruski Vimpelkom je najavio da će dostaviti ponudu za licencu za trećeg mobilnog operatera u Crnoj Gori.

Region

Izvor: B92

Utorak, 31.10.2006.

10:58

Default images

Direktor crnogorske Agencije za telekomunikacije Zoran Sekulić je za podgorički list rekao da je delegacija ove kompanije boravila u Podgorici i raspitivala se za uslove za učešće na tenderu za mrežu 068.

"Imali smo korektan razgovor, pokazali su veliko interesovanje za ulazak u Crnu Goru i najavili su dostavljanje ponude. Obavestio sam ih da će tender biti raspisan naredne sedmice", rekao je Sekulić.

Glavni akcionar Vimpelkoma je ruska Alfa grupa u vlasništvu milijardera Mihaila Fridmana, a među akcionarima se, sa 26 odsto akcija, nalazi i norveški Telenor koji je i stopostotni vlasnik crnogorskog mobilnog operatora Promonte. Alfa grupa je, između ostalog, značajan vlasnik u nekoliko telekomunikacionih kompanija u Rusiji, Turskoj, Ukrajini i ti udeli se procenjuju na oko osam milijardi evra.

U Agenciji za telekomunikacije tvrde da je interesovanje za novog mobilnog operatera “veliko i da strani investitori polako navaljuju u Podgoricu".

Kao mogući učesnici na tenderu za 3G licencu u Crnoj Gori ranije su pominjani Vodafon i firme iz Austrije, Švedske i drugih zemalja, a mediji su spekulisali da bi se u trku za osnivanje novog mobilnog operatera mogli uključiti i domaći biznismeni, pišu VIjesti.

Licencu za treću generaciju mobilne telefonije dobiće i postojeći operateri Promonte i Monet koji je nedavno promenio ime u T-mobile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: