Crnogorski pasoš samo za visokoškolovani kadar

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić navodi da program ekonomskog državljanstva neće ostati na snazi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, xload
Foto: Depositphotos, xload

U pitanju je program koji je stupio na snagu početkom prošle godine, a kako prenose crnogorski mediji, Krivokapić je poručio da će pažljivo kreirati listu deficitarnih zanimanja i krenuti u prekvalifikacije i školovanje kadrova prema realnim potrebama i projekcijama razvoja tržišta rada.

"Želimo da i postojeći program ekonomskog državljanstva promenimo u program državljanstva za visokokvalifikovani kadar", kaže Krivokapić.

Dnevne novine prenose da bi eventualnim ukidanjem ovog projekta investitori mogli odustatiti od investicija, koje u najvećoj meri doprinose razvoju severa Crne Gore i obogaćivanju turističke ponude.

Time bi, dodaju, država mogla da ostane bez skoro 400 miliona evra.

Upravo toliko novca bi trebalo da bude uloženo u 14 projekata širom države, koji su bili kandidati za dobijanje ekonomskog državljanstva.

Vlada premijera Duška Markovića je za nepune dve godine na Listu razvojnih projekata koji konkurišu za dobijanje ekonomskog državljanstva Crne Gore uvrstila 14 projekata.

Reč je o gradnji turističkih kompleksa i hotela visoke kategorije.

Najviše projekata je na severu i to u Kolašinu sedam, Žabljaku tri i jedan u Mojkovicu. Po jedan projekat je planiran u Budvi, Tivtu i Čanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 54 idi na stranu