"IT ne treba pomoć države, već državi pomoć IT-a"

Direktor Vojvođanskog IKT klastera Milan Šolaja izjavio je da sektoru IT ne treba pomoć države, već da državi treba pomoć uspešnog i dobro razvijenog IT sektora

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 27.12.2017.

15:35

(Foto: Thinkstock)

Šolaja je na potpisivanju Memorandum o saradnji s Privrednom komorom Vojvodine (PKV) rekao da će taj memorandum pomoći, između ostalog, da se ojača "domaća tražnja za implementacijom IT rešenja".

"Mi moramo da objasnimo domaćim privrednicima da uz pomoć novih tehnologija, ne samo da će raditi brže, bolje i kvalitetnije, nego će moći da rade ono što bez ovih tehnologija nije bilo moguće uraditi", rekao je Šolaja.

On je ocenio da je komorski sistem bitan deo privrednog sistema, te da on treba da bude "dobro organizovan sa mnogobrojnim aktivnostima".

"Strateški gledano, dobro je da imamo saradnju s komorskim sistemom. Mi sarađujemo s Privrednom komorom Srbije i jako nam je drago što ćemo napraviti saradnju i institucionalizovati je sa PKV, jer ipak je to regionalna organizacija sa sedištem u istom gradu gde smo i mi", rekao je Šolaja.

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević kazao je da je važno da PKV bude zvaničan poslovni partner sa IKT klasterom, jer IT sektor spada u "jednu od najperspektivnijih privrednih delatnosti u Srbiji".

"Mi ovim sporazumom želimo da produbimo našu saradnju, da IT sektoru omogućimo da koristi naše poslovne kontakte, naročito kada je međuregionalna saradnja u pitanju i da kroz razne manifestacije i sajmove, zajednički nastupamo", dodao je Vučurević na potpisivanju Memoranduma.

Današnjim potpisivanjem Memoranduma o saradnji, ozvaničena je saradnja između PKV i Vojvođanskog IKT klastera, koji okuplja najbolje domaće kompanije iz sektora informacionih tehnologija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: