Prilika da naši startapovi osvoje 150.000 €

Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj podržao je ovogodišnje PowerUp! takmičenje, u organizaciji EIT InnoEnergy.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.02.2019.

12:50

Prilika da naši startapovi osvoje 150.000 €
(Foto: Thinkstock)

Na tom takmičenju će startapovi iz naše zemlje imati mogućnost da osvoje novčanu nagradu od 50.000 i investiciju vrednosti do 150.000 evra.

Prijave za takmičenje su otvorene od 11. februara, a ministar za inovacije Nenad Popović objašnjava da je Evropski Institut za inovacije i tehnologiju jedan od naših najvažnijih partnera u izgradnji inovacionog ekosistema.

"Programi kao što je PowerUp! takmičenje su sjajna prilika za naše startap kompanije da dobiju najbolju podršku za rast i razvoj poslovanja na globalnom tržištu. Uveren sam da će naše partnerstvo i zajednički projekti i u budućnosti značajno doprinositi ekonomskom rastu Srbije zasnovanom na znanju i inovacijama, otvaranju većeg broja startapa i novih, pametnih radnih mesta", rekao je ministar nakon sastanka sa Jakubom Milerom, izvršnim direktorom EIT InnoEnergy-a za Centralnu Evropu.

Oni, kako je naveo, aktivno traže prilike za investicije u Srbiji i veruju da je ministarstvo najbolji mogući partner u lociranju projekata za ulaganje. Kabinet za inovacije, kako je rekao Miler, značajno je doprineo perspektivnim pregovorima sa važnim akterima srpskog ekosistema, a InnoEnergy sa zadovoljstvom prihvata podršku ministarstva u promociji ovogodišnjeg PowerUp! takmičenja među srpskim preduzetnicima, istraživačima i studentima, kako bi se odabrao lokalni pobednik koji će Srbiju predstavljati na velikom finalu.

PowerUp! je najveće startap takmičenje u Centralnoj i Istočnoj Evropi u oblasti energetike, mobilnosti, pametnih gradova, grejanja i ostalih rešenja povezanih sa čistim tehnologijama. Pored novčane nagrade, pobednik takmičenja će takođe dobiti priliku da učestvuje u prestižnom Highway® poslovnom akceleratoru kompanije InnoEnergy.

Od ove godine takmičenje dobija posebnu povezanost sa globalnim tematikom zagađenja vazduha (“Clean Air Challenge”) tako što će startap sa najboljom idejom iz ove oblasti biti specijalno odlikovan.

Startapovi koji apliciraju za takmičenje biće pozvani da učestvuju u treninzima evropskih poslovnih mentora. Ove radionice će pripremati takmičare za nacionalno i regionalno finale, tokom kojih će prezentovati svoje ideje stručnom žiriju.

Nacionalno finale za Srbiju će se održati 9. aprila u Beogradu, dok će regionalni pobednik biti izabran 21. maja u Krakovu, tokom Impact''19, jedne od najvećih ekonomskih konferencija u centralnoj i Istočnoj Evropi.

Uslovi učešća na takmičenju, formular za prijavu, kao i sve potrebne informacije dostupne su na www.powerup.innoenergy.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: