Nova IT prekvalifikacija - za ovaj krug posebni uslovi

Raspisan je novi krug programa pod nazivom Prekvalifikacija za IT i to samo za kandidate koji su zaposleni.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2018.

09:43

Nova IT prekvalifikacija - za ovaj krug posebni uslovi

Program je raspisala Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Za razliku od sličnog kruga koji je ove godine organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje i koji se odnosio na nezaposlene kandidate, ovaj krug prekvalifikacija odnosi se samo na zaposlene, i to one kandidate koji nisu na IT pozicijama ili nisu završili neki od IT smerova na fakultetima.

Ovo je nastavak uspešnog programa u okviru koga je do sada obučeno 800 polaznika, sve sa ciljem da kao budući junior programeri lakše pronađu posao u IT sektoru.

Program je pokrenut na predlog Ministarskog saveta za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojim predsedava predsednica Vlade Ana Brnabić.

"Do sada su okončana dva kruga prekvalifikacija za ukupno 800 polaznika, treći krug, i to za nezaposlene, koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje je u toku, dok je Kancelarija za IT i eUpravu raspisala krug namenjen zaposlenim kandidatima", kaže Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

"U ovom krugu prekvalifikacija želimo da, pored učenja standardnih programskih jezika, omogućimo da budući polaznici nakon završetka programa dobiju određeno znanje i šansu za unapređenje svoje karijere", dodaje Jovanović.

Predavanja će, objašnjava, biti prilagođena zaposlenima i održavaće se vikendom i radnim danima posle 17 časova, a program će trajati devet meseci uz obaveznu praksu u IT kompanijama.

Prema rečima, Jovanovića, testiranje prijavljenih kandidata biće organizovano početkom decembra, a test će meriti sposobnost kandidata da se brzo prilagođava i uči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: