Hteli su nešto što nema niko, sad njihovu igricu igra 170 mil ljudi

Želeo je da napravi nešto što niko nije na svetu. I da to uradi iz Beograda.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 03.11.2018.

10:30

Hteli su nešto što nema niko, sad njihovu igricu igra 170 mil ljudi
Screenshot/Prva

Danas je na čelu kompanije za koju kaže da je ostvarenje dečačkog sna, jer njihovu igricu igra 170 miliona ljudi širom planete.

Sada je njemu i njegovim prijateljima plan da tehnologiju i ideje iskoriste da bi promenili Srbiju. Kako su počeli?

"Počeli smo i mi iz nečega što se zove garaža jer nije bilo prozora. Ali smo ranije emigrirali i radili u Majkrosoftu", priča Branko Milutinovič, jedan od osnivača i direktor kompanije Nordeus koji je i predsednik UO Incijative Digitalna Srbija.

Kaže da su i oni imalu trenutaka kada su mislili da odustanu od svega, ali i onih drugih kada misle da rade prave stvari.

"Od prvog konatka sa računarima želeo sam da pravim igre, jer su nešto što zaista spaja nauku i tehniku, ali i umetnost, društvene nauke...", kaže.

Na pitanje kada će Srbija biti centar digitalnih inovacija, kaže:

"Ona to na neki način već jeste, nije samo nekoliko primera i bolje je nego u okruženju"..

Opširnije o tome kakav im je dres u kompaniji, koliko je važna ideja, ali i šta je cilj Incijative digitalna Srbija, u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: