Bikl: Za razvoj startapa u Srbiji ključna je saradnja

Direktorka Amsterdam Capital Week, Anuk Bikl ocenila je da je i za razvoj IT sektora u Srbiji ključno povezivanje i saradnja zainteresovanih strana u oblasti.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 21.06.2018.

12:53

Bikl: Za razvoj startapa u Srbiji ključna je saradnja
Foto: Inicijativa Digitalna Srbija

Ona je gostujući na TV N1 navela da je suština zajednički rad na izgradnji ekosistema.

"Ako imate mlade kompanije koje žele da otvore vrata svetu, ili da izađu u svet, prvo im mora pomoći država. Razgovarali smo sa Inicijativom Digitalna Srbija, sa ICT Hub-om, i mislim da je u Srbiji mnogo stvari 'razbacano' u neredu, samo zato što ljudi nisu počeli da rade jedni sa drugima. Počnite da se upoznajete, sklopite svoje kockice i sarađujte! Uvedite u poslovanje međudobno poštovanje u kojem svako na putu napretka doprinosi onim što najbolje zna i ume", rekla je Bikl.

Govoreći o Amsterdam Capital Weeku ona je objasnila da se događaj, između ostalog, fokusira na privlačenje međunarodnih talenata, povezivanje startapova i kapitala, marketing i izgradnju odgovarajućeg okruženja.

"Mi smo počeli od toga što smo pitali startap kompanije šta im je potrebno i šta su njihovi problemi, a oni su nam rekli da nema dovoljno novca u zemlji. Onda smo pričali sa investitorima, a ovi su rekli ima i više nego dovoljno novca. To se sve svodi na to da investitori i startapovi nisu imali komunikaciju na istom jeziku, novca ima dovoljno, i ako imate dobar plan, uvek će se naći novca", ukazala je Bikl.

Ove godine se održava četvrto izdanje Amsterdam Capitol Week - međunarodnog događaja koji povezuje 2.500 startapa sa investitorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

7 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: